Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Podešavanje Windows Live Mail klijenta

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Microsoft je ukinuo podršku za ovu aplikaciju 10. januara 2017, pa u skladu sa tim više nije podržana i preporučljiva za upotrebu.

Windows Live Mail klijent dolazi u Microsoft Essentials paketu koji se besplatno može preuzeti sa adrese http://windows.microsoft.com/sr-latn-cs/windows-live/essentials-home.

Kod prvog pokretanja Windows Live Mail klijenta pojaviće se prozor u koji trebate da upišete vašu email adresu, šifru za taj mail nalog i ime koje će se prikazivati kada nekome pošaljete mail. Štiklirajte opciju “Manually configure server settings” i kliknite na “Next”.

 

Dodavanje mail naloga

 

U sledećem prozoru izaberite način na koji ćete primati email poruke – IMAP ili POP. U polje “Server address” unesite adresu vaseg domena sa "mail" prefiksom, tako da bude u formatu "mail.vas-domen.com", a port ostaviti onako kako je automatski podešen i isključite opciju “Requires a secure connection (SSL)”. Opciju "Authenticate using" postavite na "Clear text", a u "Logon user name" upišite vašu email adresu.

U istom prozoru, u "Outgoing Server" delu takođe upišite "mail.vas-domen.com", gde je "vas-domen.com" adresa vašeg sajta (naziv domena), a kao port upišite 587. Isključite opciju "Requires a secure connection (SSL)" i štiklirajte "Requires authentication". Nakon toga kliknite "Next", čime je vaš mail nalog kreiran.

 

Konfiguracija mail servera

 

Ukoliko želite da dodate još mail naloga ili da obrišete ili izmenite postojeće, to možete učiniti klikom u gornji levi ugao i odabirom "Options", a zatim "Email Accounts".

 

Opcije mail naloga


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting