Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Postavljanje fajlova sajta iz Windows Explorera

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Windows XP, Vista i noviji imaju integrisan FTP klijent tako da vam nije neophodan nikakav dodatni FTP klijent program da bi ste postavili sadržaj sajta na server.

Da bi ste sadržaj svog sajta postavili na Internet potrebno je da otvorite Windows Explorer (My Computer) i u adress baru (na vrhu prozora) unesete podatke za pristup prema sledećem primeru:

ftp://username:password@ftp.ime_vaseg_domena.ext

Na konkretnom primeru, ako su podaci koje ste dobili za pristup vašem hosting nalogu...

username: test
password: 123
domen: mojsajt.com

... potrebno je da upišete u adress bar sledeće:

ftp://test:123@ftp.mojsajt.com

Takođe možete uneti i samo ftp://ftp.mojsajt.com pa će se u tom slučaju otvoriti dodatni prozor za unos podataka za pristup.

Kada se uspešno ulogujete biće vam prikazan sadržaj fajlova i sistemskih direktorijuma na serveru. Veoma je važno da ne brišete i ne menjate sistemske fajlove i foldere koji se nalaze u glavnom direktorijumu cPanel naloga.

Tu ćete pronaći folder "www", potrebno je da kliknete 2 puta na njega i kada mu pristupite primetićete fajl "index.phtml" koji je zapravo naša parking strana "Under Counstruction". Potrebno je da obrišete taj fajl i prekopirate fajlove vašeg sajta u taj direktorijum.

Veoma je bitno da početna strana sajta koja treba da se otvara prva prilikom pristupa posetilaca ima neki od sledećih naziva fajla - index.html, index.htm, index.shtml, index.wml ili index.php. Vodite računa da ime fajla mora biti napisano svim malim slovima.

Napomena: U cPanelu su podaci za pristup glavnom FTP nalogu isti kao i podaci koje koristite za pristup cPanelu. Dodatne FTP naloge u cPanelu možete podešavati na strani "FTP Accounts" (FTP nalozi).

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting