Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

EPP autorizacioni kôd za transfer domena

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Kod većine tipova domena se koristi EPP protokol i autorizacioni kôd za transfer domena u nadležnost drugog provajdera (registrara). Takođe je neophodno da domen ne bude zaključan tokom transfera i da je ispravna email adresa administrativnog kontakta u whois bazi domena, da bi transfer mogao da se obavi.

Ako je domen registrovan kod nas i želite da ga prenesete u nadležnost drugog provajdera, potrebno je da ga otključate i da preuzmete autorizacioni EPP kôd u svom korisničkom portalu. Nakon pristupa portalu možete obaviti navedene korake prema instrukcijama ispod...

  1. Pronađite željeni domen na strani "Domeni > Moji Domeni"...

    Moji domeni

  2. Pored naziva domena kliknite na ikonicu sa slike...

    Strana Moji Domeni

  3. U levom meniju kliknite na stavku "Zaključavanje domena"... Ako je status "Zaključano", potrebno je otključati domen...

    Otkljucavanje domena

  4. EPP kôd možete preuzeti klikom na link "Preuzmite EPP kôd" u meniju... Kôd će biti prikazan ili poslat na email adresu administrativnog kontakta domena.

    Napomena: Kod .RS i .СРБ domena kôd neće biti vidljiv na sajtu, kao na datoj slici, već se klikom na ovaj link pokreće procedura za transfer, a autorizacioni kôd se šalje na email adresu administrativnog kontakta domena, podešenu u whois bazi domena.


    EPP kôd

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting