Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

SFTP pristup serveru - FileZilla

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

SFTP (SSH-FTP) protokol omogućava potpunu enkripciju sadržaja koji razmenjujete sa serverom, što ga čini bezbednijim od klasičnog FTP protokola.

 

Da biste mogli da pristupite serveru putem SFTP protokola, neophodna je autentifikacija SSH ključevima, koje možete generisati kroz cPanel prema uputstvu na sledećoj strani:
https://helpdesk.dreamweb.rs/sr/baza-znanja/article/generisanje-ssh-kljuceva

 
SFTP pristup možete ostvariti pomoću bilo kog SFTP klijenta. Jedan od najpopularnijih je FileZilla, za koji slede uputstva...

 

1. Pokrenite aplikaciju FileZilla i odaberite opciju File/Site Manager

 

filezilla-sitemanager1
 

2. Klikom na dugme "New Site" (1) započinjete kreiranje nove sesije. Savetujemo da sesiji odmah dodelite i naziv. Zatim iz padajuće liste "Protocol" odaberite "SFTP - SSH File Transfer Protocol". U polje “Host” upišite ime Vašeg domena, a u polje “Port” upišite 2233. Iz padajuće liste "Logon Type" odaberite opciju "Key file", a u polje “User” unesite cPanel korisničko ime. Klikom na dugme "Browse" (2) uz stavku "Key file" odaberite ključ u .ppk formatu, a zatim kliknite na dugme "Connect" (3).

 

filezilla-sitemanager2

 
 
3. Prilikom prvog povezivanja će se pojaviti dijalog kao na sledećoj slici. Štiklirajte opciju "Always trust this host, add this key to the cache" i kliknite na dugme "OK":

 

filezilla-hostkey

 

 

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting