Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

SFTP pristup serveru - WinSCP

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

SFTP (SSH-FTP) protokol omogućava potpunu enkripciju sadržaja koji razmenjujete sa serverom, što ga čini bezbednijim od klasičnog FTP protokola.

Najpopularniji SFTP klijent za Windows je WinSCP. Možete ga preuzeti na adresi: http://winscp.net/eng/download.php

  1. Da biste mogli da pristupite serveru putem SFTP protokola, neophodna je autentifikacija SSH ključevima, koje možete generisati kroz cPanel prema uputstvu na sledećoj strani:
    https://helpdesk.dreamweb.rs/sr/baza-znanja/article/generisanje-ssh-kljuceva

  2. Pokrenite aplikaciju WinSCP i u “Host name” polje upišite ime vašeg domena, a u polje “Port number” upišite 2233. U polje “Username” unesite cPanel korisničko ime, a zatim kliknite na dugme "..." i u polju "Private key file" izaberite privatni ključ u .ppk formatu.
     
    WinSCP konfiguracija konekcije

  3. Nakon unošenja parametara, klikom na dugme “Save” ćete ih sačuvati kako ne biste morali iznova da ih unosite. Kliknite na dugme “Login”, a kad se otvori prozor za unos šifre, unesite lozinku ključa.
     Unos šifre pri verifikaciji
     
     
  4. Nakon uspešne verifikacije, otvoriće se prozor fajl menadžera, gde će sa desne strane biti prikazan sadržaj korisničkog foldera na serveru na koji ste se povezali. Dalji postupak je identičan postupku na većini drugih menadžera fajlova.

 

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting