Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

JetBackup - Povraćaj baze podataka

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

JetBackup omogućava potpuno samostalan povraćaj baze podataka sa neke od dostupnih verzija rezervnih kopija.

 

Ukoliko u cPanelu ne postoji JetBackup sekcija, na Vašem serveru se koristi drugačiji backup sistem, za koji možete naći uputstvo za povraćaj baze OVDE.

 

VAŽNO: Povraćajem baze se kompletno briše njen sadržaj i vraća se na stanje u kome je baza bila prilikom kreiranja rezervne kopije. Preporuka je da se baza sajta pre povraćaja NE briše sa servera, jer bi se brisanjem baze izgubile privilegije DB korisnika na toj bazi. Ukoliko je baza već obrisana, nakon povraćaja će biti neophodno ponovo dodeliti DB korisnika i potrebne privilegije za pristup bazi.

 

  1. Opciji za povraćaj baze podataka se pristupa klikom na ikonicu Database Backups u okviru sekcije JetBackup


    jetbackup dbbackup 1
     
  2. Odaberite željenu backup verziju, klikom na link Restore pored željenog datuma za povraćaj.
    Dodatno će biti zatraženo da potvrdite povraćaj, kao što je prikazano na slici, a nakon štikliranja potvrde se pokreće povraćaj klikom na dugme Add to Restore Queue
     

    jetbackup dbbackup 2

 

Nakon ove procedure, na ekranu će se na kratko pojaviti poruka "Success: The selected backup has been successfully added to the queue". Sa desne strane će se pojaviti link "Download/Restore in Progress (Click for Queue)", a klikom na njega dobija se uvid u trenutni status povraćaja.
 

Download /preuzimanje kopije

Po sličnom principu, klikom na link Generate Download možete pripremiti kopiju baze za preuzimanje na svoj računar. Klikom na tu opciju će biti kreirana arhiva u GZIP formatu i link za preuzimanje. Važno je imati u vidu da se na ovaj način na serveru može kreiratii samo jedan backup za preuzimanje, bez obzira na to da li je u pitanju backup fajlova/direktorijuma, baze ili nečeg drugog. Svako naredno kreiranje nove backup arhive za preuzimanje izaziva automatsko brisanje prethodno kreirane, pa ukoliko je potrebno preuzeti više različitih backupova, neophodno je svaki posebno preuzeti na računar nakon kreiranja linka za preuzimanje. Takođe imajte u vidu da se kreirana download arhiva automatski briše sa servera nakon 24 sata. Takođe imajte u vidu da se kreirana download arhiva automatski briše sa servera nakon 24 sata.

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting