Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Acronis Backup - Povraćaj baze podataka

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Acronis backup sistem omogućava potpuno samostalan povraćaj baze podatake sa dostupnih verzija rezervnih kopija.

 

Ukoliko u cPanelu ne postoji Acronis Backup opcija, na Vašem serveru se koristi drugačiji backup sistem, za koji možete naći uputstvo za povraćaj baze OVDE.

 

VAŽNO: Povraćajem baze se kompletno briše njen sadržaj i vraća se na stanje u kome je baza bila prilikom kreiranja rezervne kopije. Preporuka je da se baza sajta pre povraćaja NE briše sa servera, jer bi se brisanjem baze izgubile privilegije DB korisnika na toj bazi. Ukoliko je baza već obrisana, nakon povraćaja će biti neophodno ponovo dodeliti DB korisnika i potrebne privilegije za pristup bazi.

 

1. Backup sistemu pristupate u okviru sekcije Files, klikom na ikonicu “Acronis Backup”.

 

acronis-cpanel

 

2. Odaberite željenu rezervnu kopiju.

 

acronis-versions

 

Nakon klika na željeni datum može biti potrebno i nekoliko minuta da se arhiva učita i prikaže naredni korak.


acronis-loading

 

3. Odaberite opciju Databases.

 

acronis-databases1

 

4. Odaberite bazu(e) za koju(e) želite da obavite povraćaj (1) i kliknite na dugme Recover (2).

 

acronis-databases2

 

5. U ovom koraku samo kliknite na dugme Start recovery.

NEMOJTE štiklirati opcije “Add suffix to the recovered database name” i “Recover database users”, osim ako želite da kreirate dodatnu kopiju baze pod drugim nazivom, umesto povraćaja u originalnu bazu.

 

acronis-databases3

 

Povraćaj može trajati od nekoliko minuta pa i do nekoliko sati, u zavisnosti od veličine baza za koje se obavlja povraćaj.

Status povraćaja će biti prikazan na istoj strani, a nakon što se ovaj proces završi, kao potvrdu uspešnog povraćaja, videćete poruku kao na slici ispod.

 

acronis-databases4

 

 

Download /preuzimanje kopije

Po sličnom principu, klikom na dugme “Download” možete pripremiti kopiju baze za preuzimanje na svoj računar. Klikom na tu opciju će biti kreirana arhiva u ZIP formatu i link za preuzimanje.

VAŽNO: Imajte u vidu da Download opcija kreira arhivu odabranog sadržaja u okviru prostora hosting naloga, odnosno koristi raspoloživi prostor Vašeg hosting paketa, pa je bitno da imate dovoljno slobodnog prostora za takvo kreiranje download arhive, kako ne bi došlo do prekoračenja prostora na disku.

Ako želite da oslobodite prostor, odnosno uklonite prethodno kreirane download arhive, možete obrisati generisane arhive koje se nalaze u direktorijumu restored_data/, što možete obaviti putem SSH-a ili FTP-a ili "File Manager" opcije, kao što je prikazano na sledećoj slici...

 

Acronis-restored_data.png

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting