Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Acronis Backup - Povraćaj fajlova

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Upravljački panel Acronis backup sistema omogućava povraćaj i preuzimanje fajlova i direktorijuma sa dostupnih verzija rezervnih kopija.

 

Ukoliko u cPanelu ne postoji Acronis Backup opcija, na Vašem serveru se koristi drugačiji backup sistem, za koji možete naći uputstvo za povraćaj fajlova OVDE.

 

1. Panelu pristupate u okviru sekcije Files, klikom na ikonicu Acronis Backup.

 acronis-cpanel

 

2. Odaberite željenu rezervnu kopiju.

 

acronis-versions

 
Nakon klika na željeni datum može biti potrebno i nekoliko minuta da se arhiva učita i prikaže naredni korak.
 

acronis-loading

 

3. Odaberite opciju Files.

 

acronis-files1

 

4. Odaberite fajlove i/ili direktorijume za koje želite da obavite povraćaj, klikom na checkbox sa leve strane svake stavke.

Na datom primeru obavljamo povraćaj public_html/ foldera, a Vi u skladu sa željenim povraćajem treba da odaberete folder sajta koji želite da vratite na prethodno stanje.

 

acronis-files2

 

5. Kliknite na dugme Recover pri vrhu strane.

 

acronis-files3

 

6. Ukoliko je odabrane direktorijume potrebno vratiti na identično stanje u kom su bili u trenutku kreiranja rezervne kopije (bez zadržavanja fajlova koji su eventualno dodati u međuvremenu), potrebno je da štiklirate opciju “Delete any files in the original location that were created after the backup”.

VAŽNO: Ovu opciju je preporučljivo štiklirati, osim ako ste zaista sigurni da je potrebno i bezbedno da ostanu sačuvani fajlovi dodati nakon odabrane backup verzije.

Na primer, neophodno je štiklirati ovu opciju ukoliko je aplikacija sajta ili nekih komponenata sajta bila na različitoj verziji, u trenutku kreiranja odabrane rezervne kopije, ili ukoliko je sajt nakon kreiranja rezervne kopije bio hakovan ili sumnjate da sadrži bilo kakve maliciozne promene.

Nakon toga, kliknite na dugme Start recovery.

acronis-files4

 

Povraćaj može trajati od nekoliko sekundi, pa i do nekoliko sati, u zavisnosti od broja i veličine fajlova i direktorijuma koji se vraćaju sa rezervne kopije. Status povraćaja će biti prikazan na istoj strani, a nakon što se ovaj proces završi, kao potvrdu uspešnog povraćaja, videćete poruku kao na slici ispod.

Ako se status duže vreme ne osveži, proverite dodatno status i prelaskom na opciju "Recovery Operations log" i nastavite da pratite status na toj stranici, a može se desiti da nekada treba i ručno da se osveži stranica da bi se videla promena statusa, kod nekih velikih i dugotrajnih povraćaja.

 

acronis-files5

 

 

Download /preuzimanje kopije

Po sličnom principu, klikom na dugme Download možete pripremiti kopiju odabranih fajlova i direktorijuma za preuzimanje na svoj računar. Klikom na tu opciju će biti kreirana arhiva u ZIP formatu, kao i link za preuzimanje.

VAŽNO: Imajte u vidu da Download opcija kreira arhivu odabranog sadržaja u okviru prostora hosting naloga, odnosno koristi raspoloživi prostor Vašeg hosting paketa, pa je bitno da imate dovoljno slobodnog prostora za takvo kreiranje download arhive, kako ne bi došlo do prekoračenja prostora na disku.

Ako želite da oslobodite prostor, odnosno uklonite prethodno kreirane download arhive, možete obrisati generisane arhive koje se nalaze u direktorijumu restored_data/, što možete obaviti putem SSH-a ili FTP-a ili "File Manager" opcije, kao što je prikazano na sledećoj slici...

 

Acronis-restored_data.png

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting