Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Acronis Backup - Povraćaj email naloga

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Upravljački panel Acronis backup sistema omogućava povraćaj i preuzimanje email naloga sa dostupnih verzija rezervnih kopija.

 

Ukoliko u cPanelu ne postoji Acronis Backup opcija, na Vašem serveru se koristi drugačiji backup sistem, za koji možete naći uputstvo za povraćaj email naloga OVDE.

1. Panelu pristupate u okviru sekcije Files, klikom na ikonicu Acronis Backup.

 

Acronis Backup cPanel

 

2. Odaberite željenu rezervnu kopiju.

 

Acronis verzije

 

Nakon klika na željeni datum može biti potrebno i nekoliko minuta da se arhiva učita i prikaže naredni korak.

 

Acronis učitavanje

 

3. Odaberite opciju Mailboxes:

 

Acronis Mailboxes

 

4. Odaberite email nalog za koji želite da obavite povraćaj i kliknite na opciju "Recover":

 

Acronis email backup

 

5. Nakon toga će se pojaviti opcija koja Vam proža mogućnost da prilikom povraćaja obrišete email poruke koji su pristigle nakon kreiranja backupa. Ostavite polje prazno i kliknite "Start recovery":

 

Acronis email backup - korak 2

 

Povraćaj može trajati od nekoliko sekundi, pa i do nekoliko sati, u zavisnosti od broja i veličine poruka koje se vraćaju sa rezervne kopije. Status povraćaja će biti prikazan na istoj strani, a nakon što se ovaj proces završi, kao potvrdu uspešnog povraćaja, videćete poruku kao na slici ispod.

Ako se status duže vreme ne osveži, proverite dodatno status i prelaskom na opciju "Recovery Operations log" i nastavite da pratite status na toj stranici, a može se desiti da nekada treba i ručno da se osveži stranica da bi se videla promena statusa, kod nekih velikih i dugotrajnih povraćaja.

 

Acronis email backup završen

Download / preuzimanje kopije

Po sličnom principu, klikom na dugme Download možete pripremiti kopiju odabranog email naloga za preuzimanje na svoj računar. Klikom na tu opciju će biti kreirana arhiva u ZIP formatu, kao i link za preuzimanje.

 

VAŽNO: Imajte u vidu da Download opcija kreira arhivu odabranog sadržaja u okviru prostora hosting naloga, odnosno koristi raspoloživi prostor Vašeg hosting paketa, pa je bitno da imate dovoljno slobodnog prostora za takvo kreiranje download arhive, kako ne bi došlo do prekoračenja prostora na disku.

 

Ako želite da oslobodite prostor, odnosno uklonite prethodno kreirane download arhive, možete obrisati generisane arhive koje se nalaze u direktorijumu restored_data/, što možete obaviti putem SSH-a ili FTP-a ili "File Manager" opcije, kao što je prikazano na sledećoj slici...

 

Acronis Backup delete


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting