Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Prekoračenje dozvoljenih resursa hosting naloga

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa
  • 23.06.2023 15:31

Upozorenja o upotrebi resursa se automatski šalju na email adresu podešenu u hosting kontrol panelu (cPanel) na strani "Contact Information". To je inicijalno podešeno na email adresu koju ste uneli prilikom porudžbine i aktivacije hosting paketa, a možete u bilo kom trenutku promeniti ili čak dodati još jednu alternativnu email adresu za cPanel kontakt, odnosno za prijem tehničkih obaveštenja sa servera.

 

Veoma je važno da vodite računa da podešena kontakt email adresa u cPanelu bude uvek aktuelna i ispravna.

 

4019cdf818e52607d65b5b98cfb3e02249a276ed310614ba1b89b284ab8e896e6728dc8b2e14cb06?t=9498e15ead138e196719e4d46992a449

 

Prekoračenje mesečnog protoka (bandwidth)

Kada vaš hosting nalog iskoristi preko 80% dozvoljenog mesečnog protoka (bandwidth) bićete automatski obavešteni o tome na email adresu podešenu u vašem hosting kontrol panelu (cPanel-u). Kada dođe do prekoračenja protoka sajt će automatski postati nedostupan sa prikazanim obaveštenjem "Bandwidth Limit Exceeded", a biće nedostupan do kraja tekućeg meseca, odnosno postaće ponovo dostupan tek prvog dana sledećeg meseca, kada počinje novi ciklus merenja protoka. Veoma je važno da uvek na vreme poručite nadogradnju paketa, pre nego što do prekoračenja dođe kako ne bi došlo do prekida u radu sajta. Ukoliko 80% protoka upotrebite pre 25-og dana u mesecu, to znači da prema trenutnom trendu upotrebe skoro sigurno nećete imati dovoljno protoka do kraja meseca i da morate odmah poručiti nadogradnju paketa. Ako 80% protoka bude upotrebljeno posle 25-og dana u mesecu, verovatno će preostalih 20% protoka biti dovoljno do kraja meseca, pod pretpostavkom da se prosečna dnevna upotreba protoka neće povećati do kraja tekućeg meseca.

 

Prekoračenje prostora na disku (disk space)

Kada hosting nalog iskoristi preko 80% raspoloživog prostora na disku bićete automatski obavešteni o tome na email adresu podešenu u vašem hosting kontrol panelu (cPanel-u). Kada dođe do prekoračenja dozvoljenog prostora na serveru neke operacije i servisi koji zahtevaju pisanje na disk više neće ispravno funkcionisati. To znači da neće biti moguć prijem pošte, korišćenje WebMail aplikacija, generisanje statistike sajta, niti promene konfiguracije u vašem kontrol panelu ili čak i neke izmene na sajtu, pa je zbog toga veoma važno da obavezno na vreme, odnosno pre nego što do prekoračenja dođe poručite nadogradnju hosting paketa ili oslobodite prostor u nalogu brisanjem nepotrebnih fajlova ili emailova.

 

Nadogradnja paketa

Nadogradnju hosting paketa možete poručiti u svom korisničkom panelu na adresi www.dreamclients.com kada na strani "Moji Paketi" pristupite željenom hosting paketu... Na toj strani ćete naći dugme "Promena paketa" putem koga možete poručiti prelazak na veći paket. Odmah nakon porudžbine ćete dobiti i potreban predračun, koji možete platiti odmah karticom ili uplatom na račun, a nadogradnja paketa će biti automatski izvršena nakon prijema uplate.

Prilikom prelaska na veći paket, plaća se samo razlika u ceni i to samo za preostali period do isteka pretplate, a tačan iznos će biti obračunat prilikom porudžbine u korisničkom panelu.

Detaljnije uputstvo za porudžbinu ove nadogradnje možete naći na sledećoj adresi... https://helpdesk.dreamweb.rs/sr/baza-znanja/article/upgrade-promena-hosting-paketa

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting