Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Koliko se čeka nakon plaćanja?

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa
  • 23.06.2023 15:20

Za aktivaciju hosting paketa i registraciju domena, kao i produženje pretplate za postojeće usluge može biti potrebno do 24 sata nakon uplate, izuzimajući dane vikenda i praznika, odnosno dane kojima ne radi naša administracija i redovan platni promet u našoj zemlji. Vreme realizacije dosta zavisi od načina i vremena plaćanja, što je detaljnije objašnjeno u nastavku...

 

Uplatom na račun

Uplate izvršene u banci, radnim danima do 13h, će u većini slučajeva biti realizovane istog dana do 16h, dok će uplate izvršene kasnije uglavnom biti realizovane sledećeg radnog dana do 12h.

 

Imajte u vidu da uplate iz pošte, menjačnice i drugih platnih institucija, u nekim slučajevima mogu biti primljene dosta kasnije u odnosu na prethodno navedeno vreme, koje se odnosi na uplate iz banaka, pa vreme do realizacije uplate može biti nešto duže.

 

Ako se uplata izvrši u petak posle 14h ili tokom vikenda i drugih neradnih dana, period do prijema i realizacije uplate može biti malo duži, tačnije uplate od petka i vikenda kao i dan pred praznik ili u toku praznika će uglavnom biti evidentirane i realizovane tek u ponedeljak, odnosno tek sledećeg radnog dana.

 

Ako imate uslugu kojoj pretplata ističe na dan vikenda ili praznika, pa čak i dan posle vikenda ili praznika, uplatu bi trebalo obaviti bar dva radna dana ranije. Na primer, ako istek pretplate pada u subotu ili nedelju, plaćanje bi trebalo obaviti najkasnije u četvrtak, kako bi produženje pretplate sigurno bilo obavljeno pre vikenda, odnosno pre datuma isteka.

 

Veoma je važno da uplatilac bude lice na koje i glasi predračun po kome se vrši plaćanje i da je prilikom plaćanja ispravno naveden poziv na broj, odnosno broj predračuna, kao i da bude uplaćen tačan iznos po predračunu, kako bi uplata mogla da bude ispravno evidentirana i realizovana. Ukoliko uplatu treba da izvrši neko drugo lice ili su potrebne bilo kakve promene na predračunu, obavezno pre plaćanja kontaktirajte našu administraciju i sačekajte odgovor sa potrebnim instrukcijama.

 

Plaćanje platnom karticom

Porudžbine plaćene karticom, za nove korisnike, odnosno korisnike koji nemaju aktivne usluge, zahtevaju manuelnu proveru i aktivaciju i uglavnom će biti realizovane u roku od dva sata, ako je plaćanje obavljeno radnim danom u intervalu od 9 do 18h ili subotom od 9 do 14h, dok će porudžbine novih korisnika, plaćene izvan ovog intervala, biti aktivirane sledećeg radnog dana do 11h.

 

Za korisnike koji već imaju kod nas neku aktivnu uslugu u trenutku plaćanja, aktivacija novih hosting paketa, promena hosting paketa, produženje pretplate i registracije domena, realizuju se automatski, odnosno odmah po uspešno obavljenom plaćanju karticom.

 

Izuzetak je aktivacija SSL sertifikata, virtuelnih i namenskih servera i dodataka hosting paketa, koji zahtevaju manuelnu aktivaciju ili konfiguraciju.

 

Devizni transfer iz inostranstva

Za prijem i realizaciju SWIFT/IBAN transakcije iz inostranstva je potrebno od 2 do 4 radna dana, pa u skladu sa tim devizna plaćanja iz inostranstva treba uvek obaviti dosta ranije.

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting