Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Kolika je ukupna cena hostovanja web sajta?

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa
  • 23.06.2023 15:12

Za postavljanje web sajta na Internet ili potreban je hosting paket i registracija domena (.rs, .com, .org...).

 

Na primer, za jedan osnovni komercijalni sajt je obično dovoljan naš SSD Lite hosting paket po ceni od 3.550 RSD + PDV (4.260 RSD) za godišnju pretplatu, na šta treba dodati i cenu registracije domena. Ako uzmemo za primer .COM domen po ceni od 1.650 RSD + PDV (1.980 RSD) za godišnju registraciju, ukupan iznos je 5.530 RSD + 20% PDV, odnosno sa PDV-om 6.240 RSD za godišnju pretplatu.

 

Hosting paket podrazumeva zakup prostora na javno dostupnom web serveru koji služi za smeštanje sadržaja Vašeg web sajta i/ili kreiranje email adresa, a domen je adresa koja služi da internet mrežu i posetioce poveže sa sadržajem Vašeg sajta, odnosno sa sadržajem koji se nalazi u Vašem hosting paketu. Za bilo kakav sajt ili email servis na domenu je potreban neki hosting paket i bilo koji domen, jer jedno bez drugog ne može da funkcioniše i ne bi imalo nikakvu svrhu.

 

Plaćanje je moguće platnom karticom (Visa/Master/Amex) na našem sajtu, uplatom na naš račun u bilo kojoj pošti ili banci ili naravno putem e-bankinga, kao i virmanskom transakcijom sa računa pravnih lica.

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting