Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

ImunifyAV

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Korisnicima naših hosting paketa je u okviru cPanel-a na raspolaganju anti-malware skener koji se može koristiti za pronalaženje malicioznog kôda među fajlovima sajta.

 

U SSD paketima se jednom nedeljno obavlja i automatsko skeniranje, a dostupna je i opcija za automatsko uklanjanje malicioznog kôda.

 

Skeniranje naloga

Da biste pristupili Imunify interfejsu i pokrenuli skeniranje, potražite ImunifyAV u cPanelu i kliknite na ikonicu...

 

ImunifyAV

 

Kliknite na dugme Start scaning...

 

ImunifyAV

 

Čišćenje malicioznog kôda

Opcija za automatsko čišćenje fajlova je dostupna samo u okviru SSD hosting paketa!

Ako je dostupna "Clean up" opcija, da biste očistli sve pronađene maliciozne fajlove, kliknite na dugme Clean up all

 

Ako Vam "Clean up" opcija nije dostupna, potrebno je da ručno proverite, očistite ili zamenite fajlove originalnim verzijama (ako su u pitanju fajlovi koji pripadaju sajtu) ili ih obrišete, ako nisu deo aplikacije sajta. Maliciozni kôd često može biti ubačen u fajlove koji pripadaju sajtu, pa se takvi fajlovi ne smeju obrisati, već se moraju ručno očistiti ili zameniti originalnim verzijama fajlova.

VAŽNO: Lista detektovanih malicioznih fajlova ne garantuje da u nalogu nema još malocioznih sadržaja, jer skoro nikada nije moguće automatski detektovati sve maliciozne promene u fajlovima, pa je bitno da Vaše tehničko lice (programer) detaljno proveri i druge fajlove u okviru sajta, a posebno u okviru foldera u kojima je pronađen neki fajl sa malicioznim sadržajem. Najbolja opcija je ipak da se svi fajlovi sajta obrišu sa servera i zamene originalnim verzijama fajlova web aplikacije ili vrate sa backupa pre početka malicioznih promena.

 

Clean up all


U pop-up prozoru kliknite na Yes, clean up. Kada se proces završi, u koloni Status ćete za svaki fajl videti i rezultat.

 

Istorija detekcije malicioznih sadržaja

U ovom interfejsu se mogu videti maliciozni fajlovi koji su pronađeni prilikom svih prethodnih skeniranja.

 

Scan history

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting